Enerji ve İnovasyon Dünyasının Liderleri Bilişim Vadisi’nde Bir Araya Geldi

Enerji, İnovasyon ve Stratejiler Zirvesi'nde enerji sektörünün dinamikleri ve girişimcilerin yenilikçi çözümleri ele alındı. Türkiye'nin teknoloji ve enerji alanındaki gelişimine vurgu yapıldı. Jeotermal ve sürdürülebilir enerji trendleri paylaşıldı. Bilişim Vadisi'nin teknoloji girişimcilerine hizmet etme ve yeni projeleri tanıtma çabaları ön plana çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2024 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2024 20:18
breakingnews.com.tr

Haber; Savaş Uğurlu

Enerji ve inovasyon dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren Enerji, İnovasyon ve Stratejiler Zirvesi Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti. Enerji sektörünün dinamiklerinin ele alındığı zirvede girişimciler yenilikçi çözümleriniyatırımcılara tanıttı. Türkiye’de teknoloji yolculuğunu yürütenlerin girişimciler olduğuna vurgu yapan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, “Türkiye’yi bir teknoloji ülkesine dönüştürecek olanlar; işin daha zor kısmını üstlenmiş olan girişimciler. Biz onlara hizmet etmek için çalışıyoruz. Ülkemizin yüksek enerji teknolojileri üreten bir ülke olması yolunda da hizmet etmek için buradayız” dedi.

Enerji sektöründe inovasyon, sürdürülebilirlik ve stratejik gelişmelerin ele alındığı Enerji, İnovasyon ve Stratejiler Zirvesi; kamu ve özel sektörden üst düzey yetkililer, OEM firmaları, akademi dünyasının önemli temsilcileri, girişimciler ve yatırımcıları bir araya getirdi. 15 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşen zirvede enerji sektörünün geleceğine dair stratejik öngörüler paylaşıldı. Ayrıca zirvede Enerji alanında faaliyet gösteren startup ve Ar-Ge firmalarının geliştirdikleri yenilikçi çözümler yatırımcıların karşısında asansör sunumlarıyla tanıtıldı. 

“Enerji Teknolojilerinin Geliştirilmesinde Daha Çok Çaba Sarf Edeceğiz”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, “Bilişim Vadisi olarak enerji sektörü ile alakalı ne tür faaliyetler yürütebiliriz, Türkiye’de enerji sektörünün güçlendirilmesine ve enerji teknolojilerinin geliştirilmesine nasıl katkı sağlayabiliriz gibi soruların yanıtlarını arıyoruz. Bu etkinlik ile hem halihazırda Bilişim Vadisi bünyesinde bulunan enerji firmalarının birbirlerini tanıması vesektörle tanışması hem de Bilişim Vadisi’nde bu tür faaliyetlerin bundan sonra daha güçlü bir şekilde yürütüleceğini ve bizim enerji teknolojilerinin geliştirilmesi hususunda daha fazla çaba sarf edeceğimizi ilan etmek için böyle bir toplantı düzenledik” diye konuştu.

“Girişimcilere Hizmet Etmek için Çalışıyoruz”

Bilişim Vadisi olarak asıl işlerinin teknoloji girişimcileri için destek hizmetleri sunmak olduğunun altını çizen Erkam Tüzgen, “Türkiye’de teknoloji yolculuğunu yürüten, Türkiye’yi bir teknoloji ülkesine dönüştürecek olanlar; işin daha zor kısmını üstlenmiş olan girişimciler. Biz onlara hizmet etmek için çalışıyoruz. Ülkemizin başarılı, yüksek teknoloji ve yüksek enerji teknolojileri üreten bir ülke olması yolunda da hizmet etmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Jeotermalde Yüzde 70 Yerlilik Oranı

Açılış konuşmasının ardından gerçekleşen sivil toplum kuruluşları oturumunda Türkiye Kojenerasyon Derneği (KOJENTÜRK) Danışma Kurulu Üyesi Özay Kas ve Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaygusuz yaptıkları sunumlarla enerji sektörüne yönelik önemli veriler ve kıymetli perspektifler paylaştı. Özay Kas, kojenerasyonun en düşük karbon emisyonu salımı yöntemlerinin başında geldiğine dikkat çekerken; 18.342 dekar jeotermale dayalı tarımsal organize sanayi bölgesi planlandığını belirten Mehmet Kaygusuz ise, istihdama ve bölgelerin gelişmesine katkı sağlayan jeotermal santrallerin bugün yüzde 70’e varan bir yerlilik oranına ulaştığını vurguladı.

Program daha sonra keynote oturumları ile devam etti. EnerjisaBağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Uçar, katılımcılarasürdürülebilirlik üzerine kariyer yolculuğunu anlattı. Gerçekleşen panel oturumlarında ise enerji sektörünün dinamikleri ele alındı. Enerji 2050 Sürdürülebilir Stratejiler ve Politikalar panelinde Form Group Proje Geliştirme Müdürü Erdem Şahin moderatörlüğünde; Vestas Enerji Operasyon Müdürü İsmail Yavuz, Usens Enerji A.Ş. Büyüme Sorumlusu ve Yeşil Yakalı Kadınlar Derneği Kurucu Başkanı Sedef Budak, Enerjisa Enerji Verimliliği Yöneticisi Gökhan Gündoğdu ve Türkiye Enerji,Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Endüstriyel İlişkiler ve Sözleşmeler Koordinatörü Dr. Emre Demirezen sürdürülebilir politikaları değerlendirdi. Enerji, İnovasyon ve Siber Tehditler panelinde ise Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER) Genel Sekreteri Gökberk Bilgin moderatörlüğünde; Secure Fors CEO’su Ersin Erol ve SOCAR Dijital Teknoloji Çözümleri Yöneticisi Osman Er, dijitalleşmenin enerji sektörüne yansıması ve enerji sektörüne özel olarak geliştirilmiş siber güvenlik stratejileriyaklaşımını konuştu.

Bilişim Vadisi’nin Yenilikçi Enerji Projeleri Yatırımcıların Karşısında

Bilişim Vadisi şirketlerinden Intheca, Togi Teknoloji, Heliosteam, Novocycle, Geobilgi ve Sayax yatırımcılara yenilikçi projelerini tanıttı. Etkinlik, stant ziyaretleri ve b2b görüşmelerle son buldu.