Haber; Efe Ersönmez- İstanbul
Çanakkale’nin önemli turizm noktalarından biri olan Cura Hotel, sürdürülebilir turizm alanındaki çalışmalarının bir ödülü olarak Yeşil Mutfak Gümüş Sertifikası almaya hak kazandı.
Çanakkale Belediyesi, Türkiye Avrupa Vakfı ve İspanya Salou Belediyesi ortaklığında yürütülen “Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem Projesi” kapsamında verilen bu sertifika, çevreye duyarlı mutfak uygulamalarını teşvik ediyor.
Cura Hotel’den yapılan açıklamada, doğa dostu ve karbon nötr bir mutfak anlayışı benimseyerek bu önemli sürecin bir parçası oldukları vurgulandı. Otelin sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde;
• Yerel ve mevsimsel ürünlerin tercih edilmesi,
• Gıda israfının en aza indirilmesi,
• Enerji ve su tasarrufu sağlayan yöntemlerin uygulanması,
• Karbon ayak izinin azaltılması gibi adımların hayata geçirildiği belirtildi.
Cura Hotel yetkilileri, bu başarının mutfak ekibi başta olmak üzere tüm çalışanların ortak emeği sayesinde gerçekleştiğini ifade ederek, projeye öncülük eden Çanakkale Belediyesi, Türkiye Avrupa Vakfı ve Salou Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Sürdürülebilir turizm anlayışıyla geleceğe katkı sağlamaya devam edeceklerini vurgulayan otel yönetimi, doğaya duyarlı mutfak anlayışlarını sürdüreceklerini belirtti.
Çanakkale’den doğaya ve lezzete duyarlı bir mutfaktan sevgilerle…