Türkiye'nin markası Koton, 100. yıl için yollarda

Türkiye'nin markası Koton, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla örnek bir çalışmaya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2023 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2023 00:46
breakingnews.com.tr

 Cumhuriyet'in kazanımlarında simge kentlere ziyaretler gerçekleştiren Koton gönüllüleri, son olarak Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz'un yıldönümü dolayısıyla Afyon Kocatepe'yi ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla özel bir çalışmaya imza atan Koton, Cumhuriyet'in 100.Yılı Komitesi'ni kurdu. Komite, 2023 yılının başından beri örnek çalışmaları da hayata geçiriyor. 100. yıl temalı koleksiyonların yanı sıra Koton, Cumhuriyet'in kazanımlarında simge olan kentlere de ziyaretler düzenliyor. Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Koton 100. Yıl Komitesi gönüllüleri ve Türkiye'den gönüllü Koton çalışanları Selanik, Çanakkale ve Samsun'dan sonra Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz'un yıldönümünde Afyon-Kocatepe'yi ziyaret etti. Koton gönüllüleri ilk olarak Çiğiltepe Şehitliği'ni ardından da Kocatepe, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği ve Afyon Zafer Anıtı'nı ziyaret etti. Gönüllüler gezinin ikinci turunda ise Zafertepe Anıtı'nı, Şehit Sancaktar Anıtı'nı ve Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret etti.

  'CUMHURIYET DEGERLERI UZERINDE KÖK SALMIS BIR MARKA OLARAK 100.YILI COSKUYLA KUTLUYORUZ"

Gezi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Koton'un bir cumhuriyet markası olduğunu ifade ederek, "Biz Cumhuriyet değerlerini benimsemiş bir markayız. Cumhuriyetin yetiştirdiği nesilleriz. Ne mutlu bize ki Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayan kuşaktaniz. Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş savaşında cephede veya geride, kadin-erkek, genc-yaşlı, tüm kahramanlar bizlere bağımsız, laik, medeni bir devlet armağan etti. Kadınların çağdaş yaşama katılımına imkan veren bir toplum yarattı. Bizler bu sayede başarılı bir moda markası çıkardık. Bagimsizligini kazanmis, yüzü medeni dünyaya dönük bir Cumhuriyet kurulmasaydi bizlerin bugün bunu yapmamiz mümkün olamazdı. Markamizla bugun dunyada 60 ülkeye ulaşıyoruz, 30 ülkede mağazalarımız var. Böyle bir bilinçle, bir Cumhuriyet markası olarak bütün yılı 100. Yıl etkinlikleriyle kutlamaya karar verdik. Cumhuriyet değerlerini hem kendimiz bir kez daha hatırlayalım hem çalışanlarımıza ve müşterilerimize anlatalım, genç kuşaklarla bu muazzam başarıyı tekrar tekrar paylasalim istedik. Hurriyetin değerini yaşadığımız her saniye o kadar iyi anlıyoruz ki... Bunu anlamak ve anlatmak zorundayız" dedi.

'MARKAMIZ, CUMHURİYET RUHUNU İLELEBET YAŞAYACAK VE YAŞATACAK'

Koton olarak Cumhuriyet 100.Yıl Komitesi'ni kurduklarını ifade eden Yılmaz, " komitemiz tüm 100.yil programlarını olusturuyor. Pek çok proje hayata geçiriyoruz. Bu ruhu hem Koton çalışanlarıyla hem de müşterilerimize paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Ornegin özel bir koleksiyonlar hazırladık, şu an bütün mağazalarımızda 100. yıl koleksiyonlarımız var. Kadın, erkek ve çocuklar için tasarladığımız Cumhuriyet Kırmızısı koleksiyonumuz tüm mağazalarımızda baş köşede yer alıyor. Koton Radyomuz Cumhuriyet marşları çalıyor. 29 Ekim'e Cumhuriyet Koro'muzla hazırlanıyoruz. Atamızın sevdiği şarkıları hep birlikte söylemek için sabırsızlanıyoruz. Bizler var oldukça, markamız var oldukça Cumhuriyet ruhunu ilelebet yaşatacagiz. Bunun için ant içtik. Türkiye'nin Cumhuriyet sayesinde kurulmuş pek cok değerli markası var. Cumhuriyet olmasaydı bu markalarımız olmayacaktı. O nedenle bunun değerini bilmek ve sorumluluk almak kurumlar için de cok önemli bir sorumluluk. Kadının güçlendirilmesi Koton'da en önem verdigimiz konulardan biri. Kadın toplumun yarısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasinda da her aşamada Kadın var. Ata'mız da kadına en güzel yeri vermiş. Bugün belki biraz kadınlar böyle hissetmiyor olabilir ama bence hissetmeleri gerekiyor. 100.yil rotasi kapsaminda daha ziyaret edeceğimiz çok özel şehirlerimiz var. Eylulde Izmir'de, Ekim ayında hep birlikte Ankara'da olacağız. Herkesi 9 Eylül'de İzmir'e ve 29 Ekim'de Ankara'ya bekliyoruz" diye konuştu.