Şef Aydan Üstkanat’ın son kitabı ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand’da ödüle layık görüldü...
Daha önce Altın Kitaplar’dan çıkan Un ve Şekersiz isimli kitaplarıyla da ödül alan ünlü Şef Aydan Üstkanat’ın yakın zamanda piyasaya çıkan yeni kitabı Yap Ye Paylaş yemek kitapları yarışmalarının Oscar’ı olarak görülen ve sektörün tek uluslararası yarışması olan Gourmand’da “GourmandSonbahar Hasadı 2020 En İyi Yemek Kitabı” ödülünükucakladı. 1995’den beri faaliyetlerini sürdüren bu prestijliyarışma, ülkenin yemek kültürünü ve ruhunu tüm dünyaya sunmak adına büyük önem taşıyor. Aydan Üstkanat, Yap Ye Paylaş kitabı ile gelen bu önemli başarıyla birlikte 2021 Best in the World Gourmand ödüllerinde ülkesini tüm kategorilerde temsil etmeye hak kazanan ilk Türk yazarı oldu. Bu mertebedeyarışmaya hak kazanan ‘yılın en iyileri’ kategorisinde yalnızca dört kitap bulunuyor.
Yap Ye Paylaş ile kolay ulaşılabilir malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ve lezzetli tariflerin en şık sunumlarını okurlara sunan Ünlü Şef Aydan Üstkanat bu başarısıyla ilgili, “Uluslararası bir mecrada ülkemi temsil etmek ve kültürümüzün eşsiz güzelliklerinden faydalanarak böylesi bir başarı kazanmak benim için büyük bir onur,” yorumunda bulundu.
Yazarın Aldığı Ödüller
Gourmand Awards 2013 Şekersiz Kitabı “En İyi Tasarım” Gourmand Best of the World ödülü
Gourmand Awards 2013 Şekersiz kitabı “En İyi Şef Yazar” Gourmand Best of the World ödülü
Gourmand Awards 2017 Un kitabı “En İyi Fotoğrafçı” Gourmand Best of the World Ödülü
Türkiye Lezzet Ödülleri 2017 “En İyi Yemek Yazarı” ödülü
Ateşbaz-ı Veli Ödülleri 2017 Un kitabı “Yılın En İyi Yemek Kitabı” ödülü
Gourmand Awards 2020 Yap Ye Paylaş kitabı Sonbahar Hasadı “En İyi Kitap” Gourmand Best of the World ödülü