Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakırköy Adliyesi’nde Tutuklu ve Hükümlülerin El Emeği Ürünleri Sergilendi

İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde, Silivri’deki cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin eserlerini sergiledikleri "Dekoratif Ahşap Süsleme ve Resim Sergisi" açıldı. Başsavcı Gümüş, cezaevi rehabilitasyon programlarının önemini vurguladı. Sergi 25 Ekim'e kadar ziyaretçilere açık olacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Bakırköy Adliyesi’nde Tutuklu ve Hükümlülerin El Emeği Ürünleri Sergilendi

Haber: Savaş Uğurlu

İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde, Silivri’deki Marmara 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan tutuklu ve hükümlülerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı “Dekoratif Ahşap Süsleme ve Resim Sergisi” açıldı. Sergide, hükümlülerin yaptığı ahşap tepsi, kutu, vazo gibi el ürünleri ile resim çalışmaları sergilendi.

Bakırköy Adliyesi’nin atrium alanında düzenlenen serginin açılışına Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Arif Tırıl, başsavcı vekilleri, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı.

Açılışta konuşan Başsavcı Hüseyin Gümüş, Adalet Bakanlığı ve cezaevi yönetiminin, hükümlülerin cezalarını infaz ederken onları topluma yeniden kazandırmak amacıyla çeşitli rehabilitasyon programları sunduğunu vurguladı. Gümüş, cezaevlerindeki iş atölyeleri ve el sanatları kurslarının, hükümlülerin topluma dönüş süreçlerine olumlu katkı sağladığını belirtti.

Marmara Cezaevi’nden sorumlu olan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Sarı, sergiye katılan Başsavcı Gümüş ve Adalet Komisyonu Başkanı Tırıl’a hükümlülerin el yapımı ürünlerinden hediye takdim etti.

Sergi, 25 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.