Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi

Suriye'nin Afrin branşında mevcut zamanı Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyonu tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2021 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2021 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi
Hatay

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü umut Gökhan Çiçek, meydana getirdiği açıklamada, alım namına Suriye'deki vakıf eserlerinin korunmasında vazifeli olduklarını söyledi.

Suriye'nin Afrin bölgesindeki 2 zamanı yapıyı 2019 senesinde tamirat ve korumaya aldıklarını tamlayan Çiçek, şu detayları verdi:

"Bunlardan müşterek tanesi Şeyh Hadid bölgesindeki Ömer Bin Hattab Camii, başkası de Şerran'daki Nebi Huri Türbesi'ydi. Sahada eserleri gördüğümüzde, orada yaşanmış olan dip çatışmalardan çevre dü bina da yorgundu. Fiziksel manada şişman sıkıntıları vardı. Biz bu sıkıntıları önceki dü evrede ele aldık. Birincisi, binanın hamal sisteminde arazi meydan sıkıntıları, taşların arasındaki boşalmış derzleri, harçları bütünlemek yoluyla fiziki bütünlüğünü sağlamaya yönelikti. İkincisi de orada müşterek dirim sürüyordu, orada bulduğumuz imamevi, gasilhane, dükkan kadar toplumsal donatıların ihyası ve toplumsal yaşamın devamını sağlamaya yönelikti. İki etaplı müşterek düzentileme yaptık."

Çiçek, düzentileme böylece semt halkının aşırı şişman takdiriyle karşılaştıklarını, bölgeye bire müşterek sürede cazibe ve su temini de yaptıklarını tabir etti.

Her dü zamanı eserde de cazibe ve suyun bulunan bulunduğunu tabir fail Çiçek, "Restore edilen dü zamanı binanın mart ayında açılışı yapılacak. Biz de yaptığımız bu çalışmalardan çevre alım çalım duyuyoruz." sanarak konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.