Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış Pınarı Harekatı bölgesine Türkiye'den manevi destek

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde halkın talebi doğrultusunda Türkiye'nin desteğiyle dini eğitim veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Barış Pınarı Harekatı bölgesine Türkiye'den manevi destek
Şanlıurfa

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden kurtarılan Tel Abyad'da Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinasyonunda yürütülen maddi ve manevi Türkiye destekli çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda hayatın normale dönme hızının arttığı Tel Abyad'da, halkın talebi doğrultusunda Kur'an-ı Kerim ve ilmihal dersleri veriliyor.

Şanlıurfa'daki Eyyübiye Mütfülüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen dini eğitimlerde Tel Abyad merkeze bağlı Ebu Talip Camisi'nde 45, Ravza Camisi'nde 50, Musab Bin Umeyr Camisi'nde 14, Darül Etyam Camisi'nde 20, Cenubiye ve Şarkiye köylerinde 25 olmak üzere cüz ve ilmihal ezberlerini tamamlayan toplam 154 kursiyere, düzenlenen törenle başarı belgesi verildi.

Öte yandan, Tel Abyad'da bulunan 6 bin çocuğa ise gezici sinema aracıyla 35 okulda çocuk sinemalarıyla da sosyal destek sağlandı.​​​​​​​


Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.