Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarı adımlarını hızla çıkan bir oyuncu; Will Smith

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2019 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2019 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Başarı adımlarını hızla çıkan bir oyuncu; Will Smith

Newsweek’in gösterdiği gibi belki de en güçlü aktör Will Smith’ti. Guiness rekorlar kitabına adını yazdıran, oynadığı her rolün altından büyük başarıyla kalkarak verilmesi gereken bütün duyguları veren, Muhammet Ali’nin hayatını anlatan filmde Muhammet Ali’yi canlandıran oydu. Tarihe adını yazdırmayı başaran tek aktör olarak bütün övgüleri hak eden Willard Cristopher Wıll Smith, Jr’dır. Peki, oynadığı her rolün altından başarıyla kalkan Will Smith kimdir? Gelin, Will Smiht’i yakından tanıyalım.

 

Will Smith Kimdir? Biyografisi Ve Hayatı

25 Eylül 1968 yılında dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak Amerika’nın Philadelphia şehrinde dünyaya gelen oyuncu, aynı zamanda rap müzisyeninin asıl adı Willard Cristopher Wıll Smith Jr’dır. Daha çok oyuncu kimliği ile bilinen Smith, kariyerinin başlarında rap müzisyeni iken, ilerleyen yaşlarında yapımcılığıyla da ünlenmiştir.

 

Afrika asıllı Amerikalı bir aileden gelen Smith’in annesi Carolin Smith bir okulda öğretim görevlisidir. Babası ise Willard C. Smith Sr. buzdolabı üreten bir firmanın sahibidir. Annesi ve babası, Smith 13 yaşındayken boşanmıştır. 

O sıralar Batı Philadelphia’da orta sınıf olarak bilinen Wynnefield’e hayatına devam eden Smith, Overbrook High School’da başarılı bir öğrenci olarak anılmaktadır. Küçük yaşlardan itibaren yıldızlı davranan ve okulda popülerite sağlamasıyla Prince lakabı ile bilinir. Daha sonraları bu lakap dönüşerek Fresh Prince adı ile anılmaya başlar. Will Smith kimdir sorusunun cevabını verdiysek o zaman Will Smiht ve Rapkısmından konumuza devam edelim.

 

Will Smith Ve Rap 

Will Smith, ergenlik yıllarından itibaren rap müziği ile ilgilenmeye başlar ve bir partide DJ Jazzy Jeff Townes ile tanışmasıyla yeni bir hayatın kapısı aralanır. DJ Jazzy Jeff ile birlikte DJ Jazzy Jeff& The Fresh Prince grubunu kurarlar. İlk single’ları büyük ün kazandı ve 1998 yılında ilk defa verilecek olan Grammy ödülüne rap kategorisinde sahip olurlar. Derslerinde de bir hayli başarı kazanması Smith’e Massachusetts Institute of Technology (MIT) ‘den burs kazandırmıştır, ancak bu konu ile hiç ilgilenmeyerek müzik alanında hedeflediği kariyerine doğru yoluna devam etmiştir. Wıll Smith, rapten kazandığı parayı devlete yanlış beyan etmesiyle 2.8 milyon dolarlık para cezasına çarptırılır.

 

Yıldızı hiç sönmeyen rap müzisyen Will Smith, 1990 yılında NBC televizyonundan The Fresh of Bel-Air adlı sit-com programı için teklif alırlar. Artık tanınmış bir kişi olduğu yapımcıların da gözünden kaçmamıştır ve 1993 yılında ilk filmi Six Degrees Of Separation ile oyunculuğa adım atar. Bu yıldan itibaren Smith sadece bir rap müzisyeni değil, aynı zamanda oyuncu kimliği ile de benimsenmektedir ve bu kimliği rap kimliğinin bir hayli önüne geçerek büyük işlere imza atmasına öncülük etmektedir.

Will Smith kimdir? Will Smith filmleri

Yapmış olduğu en iyi işlerden biri de Golden Globe ödül töreninde en iyi erkek oyuncu ödülünü almasını sağlayan, 2001 yapımı efsanevi boksör Muhammet Ali’nin otobiyografisinde ünlü sporcuyu canlandırmasıdır.

2005 yılında “There’s a God on the Mic” ve“Hitch” filmlerinde canlandırdığı rollerdeki başarısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Will Smith kariyer hayatı boyunca dört kez Altın Küre ödülü, iki kez Akademi Ödülü ve dört kez Grammy ödülüne layık görülmüştür. Arka arkaya sekiz filmi 100 milyon doların üzerinde gelir elde eden tek aktör olarak tarihe adını yazmıştır.

 

Will Smith Kimdir? – Will Smith Filmleri

Will Smith filmleri

 

 

Where The Day Takes You (1992- Manny)

Will Smith kimdir? Will Smith filmleri

 

Made in America (1993- The Cake Walters)

 

Belalı İkili (1995- Mike Lowrey)

 

 

Kurtuluş Günü (1996- Yüzbaşı Steven Hiller)

 

 

Siyah Giyen Adamlar (1997- James Edwards) Will Smith kimdir? Will Smith filmleri

 

 

Enemy of The State / Devlet Düşmanı (1998- Robert Clayton Dean)

 

 

Vahşi Batı (1998- James West)

 

 

Efsanenin Dönüşü (2000- Bagger Vance) Will Smith kimdir? Will Smith filmleri

 

 

Twentieth Century Fox: The Block (2000- Arşiv Görüntüleri- Tv Filmi)

 

 

Ali- (2001- Muhammed Ali)

 

 

Siyah Giyen Adamlar 2 (2002- Temsilci Jay)

 

 

Çılgın İkili 2 (2003- Dedektif Mike Lowrey) Will Smith kimdir? Will Smith filmleri

 

 

Babasının Kızı (2004- Wıll Smith kendisi)

 

 

Ben, Robot (2004- Del Spooner) Will Smith kimdir? Will Smith filmleri

 

 

Köpekbalığı Hikayesi (2004- Seslendirme, Oscar)

 

 

Hitch / Aşk Doktoru (2005- Hitch)

 

 

The Pursuit of Haooyness (2006- Chris Gardner)

 

 

I am Legend (2007- Robert Neville)

 

 

Hancock (2008- John Hancock)

 

 

A Man Story (2010- Wıll Smith kendisi)

 

 

Siyah Giyen Adamlar 3 (2012- Ajant J) Will Smith kimdir? Will Smith filmleri

 

 

Focus (2015- Nicky)

 

 

Suicide Squad: Gerçek Kötüler (2017- Floyd Lawton) Will Smith kimdir? Will Smith filmleri

 

 

Bright (2017- Scott Ward)

 

 

Aladdin (2019- Aladdin Cin)

 

Gemini Man (2019)

DİZİLER Wıll Smith sinema oyunculuğu dışında birçok dizi oyunculuğu da yapmıştır.

 

 

Entertainment Tonight – 1981 Biography- 1987 Le Grand Journal De Canal (2004- 2 Bölüm) Tavis Smiley (2004- 2 Bölüm) I Love The 90’s: Part Deux (2005- Arşiv Görüntüsü, Tv Dizisi) El Hormiguero (2006- 2 Bölüm) ALBÜMLER Aynı zamanda rap müzisyeni olan Wıll Smith’in birçok albümü bulunmaktadır.

 

 

eBig Willie Styl (1997) Willennium (1999) Born to Reign (2002) Greatest Hits (2002) Lost & Found (2005) Single’lar   Miami (1997) (Big Willie Style) Just The Two Of Us (1997) Will2K (1999) (Willennium) Switch (2005) (Lost & Found) Party Starter (2005) (Lost & Found)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.