Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endonezya'daki depremde ölenlerin sayısı 56'ya yükseldi

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene kentinde 15 Ocak'ta meydana mevrut 6,2 büyüklüğündeki depremde hayatını yitirenlerin sayısının 56'ya eriştiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Endonezya'daki depremde ölenlerin sayısı 56'ya yükseldi
Cakarta

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Raditya Jati, icra ettiği açıklamada, operasyonel gereksinimler düşüncesince evvel bakımından Batı Sulawesi eyaleti, Majene kenti ve Mamuju bölgesine toplamda 4 bilyon rupiah (285 bin dolar) aktardıklarını belirtti.

Jati, semt genelindeki 826 yaralıdan 201'inin tedavisinin hastanede sürdüğü bilgisini paylaşarak, Mamuju'da 47 ve Majene'de 9 peyda etmek kıl payı depremde şu anne derece toplanmış dirilik kaybının 56 bulunduğunu aktardı.

Yıkılan binalarda kontrol istirdat emek harcamaları bitmeme ediyor

Deprem sonrası iane faaliyetlerinin ilişik birimlerin koordinasyonunda yürütüldüğünü tabir fail Jati, alanda yıkılan binalarda kontrol istirdat çalışmalarının da bitmeme ettiğini kaydetti.

Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), 15 Ocak'ta domestik saatle 01.28'de, biçim üssü Majene kentinin 6 kilometre kuzeydoğusu bulunan ve 10 kilometre derinlikte meydana mevrut 6,2 büyüklüğündeki depremin Palu ve Makasar kentlerinde de hissedildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.