Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endonezya'daki depremde ölenlerin sayısı 73'e yükseldi

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene kentinde 15 Ocak'ta meydana mevrut 6,2 büyüklüğündeki depremde hayatını yitirenlerin sayısının 73'e eriştiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Endonezya'daki depremde ölenlerin sayısı 73'e yükseldi
Cakarta

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Raditya Jati, meydana getirdiği açıklamada, depremde boşaltma edilen 27 bin 850 bireyin 25 ayrımlı noktada sakıncasız alanlara yerleştirildiğini tabir etti.

Mamuju sahasında 64 ve Majene’de 9 kazanmak kıl payı şu anne denli depremde hayatını yitirenlerin sayısının 73 bulunduğunu tabir fail Jati, ciddi vurulan 253 bireyin tedavisinin ise bitmeme ettiğini açıkladı.

Bölgede kontrol istirdat çalışmalarının sürdüğünü tamlayan Jati, operasyonel gereksinimler düşüncesince esbak bakımından Batı Sulawesi eyaleti, Majene kenti ve Mamuju bölgesine toplamda 4 bilyon rupiah (285 bin dolar) aktardıklarını belirtti.

Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), 15 Ocak'ta evcil saatle 01.28'de, özek üssü Majene kentinin 6 kilometre kuzeydoğusu bulunan ve 10 kilometre derinlikte meydana mevrut 6,2 büyüklüğündeki depremin Palu ve Makasar kentlerinde de hissedildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.