Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endonezya’daki depremde ölü sayısı 35'e yükseldi

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene kentinde meydana mevrut 6,2 büyüklüğündeki depremde 35 insan hayatını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Endonezya’daki depremde ölü sayısı 35'e yükseldi
Jakarta Raya

Ulusal Afet Yönetimi Ajansının icra ettiği açıklamaya göre, Majene kentinde domestik saatle 01.28'de 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kumparan genel ağ sitesinin haberine göre, Batı Sulawesi Afet Ajansı Başkanı Darno Majid, Majene kentinde domestik saatle 01.28'de 6,2 büyüklüğünde depremde şu anne denli edindikleri bilgiye gereğince ölenlerin sayısının 35’e yükseldiğini açıkladı.

Bölge genelinde mahsus depremde 10 lüp çöktüğü ve kestirmece 100 lüp ciddi hasar gördüğünü aktaran Majid, sonuç gelişmelere bağlı bilim edinmeye çalıştıklarını söyledi.

Şu anne denli 637 bireyin yaralandığı ve 15 binden aşkın bireyin emin alanlara boşaltma edilmiş bulunduğu depremde, ekiplerin bölgedeki kontrol istirdat emekleri sürüyor.

Batı Sulawesi Valiliği ve müşterek hastanenin de ortada bulunduğu bazısı amme müesseselerinin hasar gördüğünü açıklanan yetkililer, çarpıcılık ve enformasyon hatlarında da aksamalar yaşandığını bildirmişti.

Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) yetkilileri de muhtemel dümdar sarsıntılarda yıkılma riskine hakkında semt halkının faziletli binalardan ırak durması uyarısı yapmıştı.

Merkez üssü eyaletin Majene kentinin 6 kilometre kuzeydoğusunda kavuşum 10 kilometre derinliğinde kaydedildiği açıklanan depremin, Palu ve Makasar kentlerinde de hissedildiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.