Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç yardımseverlerin kalbi iyilik için çarpıyor

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2020 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2020 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Genç yardımseverlerin kalbi iyilik için çarpıyor

Breaking News Turkey; Bize kendinizden bahsedermisiniz?  

Mücteba Bektaş; Ben Mücteba Bektaş.Çanakkaleliyim. 1997 doğumluyum lise ve ilköğretimi mi, Kırklareli ve Lüleburgaz'da tamamladım. Üniversite hayatıma Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile başladım. Şu an ikinci Üniversiteyi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde devam etmekteyim. Arapça ve Osmanlı Türkçesi bilmekteyim. Türkiye'nin çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alarak lise hayatımda başlamış olduğum sivil toplum serüvenime üniversite hayatında devam etmekteyim. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar ve çalışmış olduğumuz farklı STK'lar bugün bulunduğumuz konumun temellerini atmamı sağlamıştır.

Breaking News Turkey; Uluslararası platformlarda gönül köprüsü oluşturmak için bir dernek kurdunuz. Nasıl bir süreçti bu kararı almanız? 

Mücteba Bektaş; Tabii ki kolay bir süreç olmadı, üniversite hayatına başladığımızda Şunu fark ettik genç dimağların sivil toplum kuruluşlarında görev alma da çekingen davranıyordu. Bizler bu algıyı kırabilmek için öncelikle üniversitemizin içinde sosyal sorumluluk topluluğu ismi ile üniversite öğrencilerine ulaşabileceğimiz bir yapı oluşturduk. Hızlanan çalışmalarımız neticesinde sadece üniversite bazlı çalışmanın bizlere yetersiz geldiğini fark ettik, bunun neticesinde ise uluslararası camia da gençlerin eksikliğini tamamlayabilmek için uluslararası sosyal sorumluluk derneğinin ilk adımlarını atarak kendimizi ve genç arkadaşlarımızı  sahaya kazandırmış olduk.

Breaking News Turkey; Türkiye'de dernek ve yardımlaşma zor ve yorucu bir uğraş. Bu yola genç yaşta girdiniz. Sizleri insanlara yardım itmeye iten ve bu derneği kurup insanlara yardım etmeliyiz demenize sebep olan neler oldu?

Mücteba Bektaş; Her insanın içerisinde bir merhamet duygusu vardır, yaratılışımız gereği. Tabii ülkemizde dünyada yaşanan üzücü olayları duyarsız kalmamak amacıyla hep arkadaşlarımızla istişareler ediyorduk, ne yapılabilir diye somut adımlar olarak

konuşmaktan ileri bir şeyler yapmamız gerektiğini, elimizdeki genç ruhu daha fazla ifade ederek insanlara nasıl katkı sağlayabileceğini planladık.  Birçok kez istişare ederek bunun neticesinde  her şey ortaya çıktı, potansiyel var ama hep fikir boyutunda kalınıyor idi.  Biz bu adımızla icraat boyutuna geçerek inşallah nice hayırlara vesile olacağımızı nice güzel işlerde öncü olabileceğimizi düşünüp İnandık.

Aşk ile koşan yorulmaz diye bir atasözü vardır, yaptığımız işi çok seviyoruz inanıyoruz ve gerçekten gönül köprüleri kurduğumuzu da düşünüyoruz.

Breaking News Turkey; Şuanda dernek faaliyetler neler? Ne gibi yardım alanlarınız var ?

Mücteba Bektaş; Derneğimiz 2019 yılında  Uluslararası Sosyal Sorumluluk Derneği ismiyle korulmuş olup temel amacını İnsani Yardım Egitim ve Kültür oluşturmaktadır. Akabinde ise Türkiyenin dört bir yanından üyelere ve gönüllü temsilciler sahip olmuştur. Ülkemizin her bölgesinde yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaşmak, temel prensibimiz olmuştur. 

Her şey Bir Tebessüm İçin diyerek çıktığımız bu yolda din, dil, ırk millet ayrımı yapmadan ulaşabildiği her cografyaya ülkemizin hoşgörüsünü ve bayrağını ulaştırmaktayız. 

Başta Afrika olmak üzere 14 ayrı ülkede kordinatörleri bulunan derneğimiz insani yardım olmak üzere o ülkelerde egitim ve kültür çalışmaları da yapmaktadır.

En son gerçekleştirdiğimiz Çanakkaleden Suriyeye Gönül Köprüsü  Projemiz ise sil sile halinde devam ederek, Gönül Köprülerinin ilkini temsil ediyor.

Breaking News Turkey; Genç yaşta dernek kurmak ve başkanı olmanın artıları ve eksileri nelerdir ?

Mücteba Bektaş; Genç yaşta insana sorumluluk yükleyen ve kendimiz yetiştirme imkanı sağlayan aynı şekilde teşkilatçılığın gönüllülerle iletişimin, resmi kurum kuruluşlarla irtibatın protokolün vs gibi bir çok anlamda artıları var. Eksi yönleri ise çok fazla zamanımızı,okul hayatımızı,ailemizle yeterince vakit ayıramama gibi şeyler oluyor ama  ailelerimiz , sevdiklerimiz , hocalarımız dahil olmak üzere yaptığımız her çalışmada maddi manevi destek olarak arkamızda olduklarını göstererek aslında en büyük fedakarlığı onlar yapıyor bu da bize moral oluyor.

Breaking News Turkey; Destek konusunda şu anda özel ve resmi olarak kimlerden destekler alıyorsunuz? 

Mücteba Bektaş; Maddi olarak resmi kurumlarımızdan herhangi bir destek söz konusu değil, fakat devletimize ve milletimize hizmet eden kurumlarımızla sürekli istişare ve koordinasyon halindeyiz. Tamamen yardım sever halkımızın destekleri hassasiyetli öğrenci arkadaşlarımızın destekleri, avrupada yaşayan Türk vatandaşları dahil derneğimize katkı sağlıyorlar.

Breaking News Turkey; Derneğinizin ileriye dönük hedefleri amaçları nelerdir?

Mücteba Bektaş; Bizler yola çıkarken sadece tek bir alanda degil ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duydugu her alana hitap edebilmek için çalışmalarımıza başladık. Şu anda insani yardım, eğitim, kültür ve uluslararası alanda ülkemizin tanıtılması uluslararası ögrenciler başta olmak üzere birçok alanda çalışmalarımız var. Gittiğimiz Her ülkede bayrağımızı dalgalandırmak ve biraz öncede dedigim gibi ülkemizi her coğrafyada tanıtabilmek birinci önceliklerimizden. Biz inanıyoruz ki genç nesiller olarak yıllar sonrada bu yapıyı koruyacak  ülkemizin ve dünyamızın heryerinden temsilciliklere sahip olacağız.

Sizlerde farkındasınızdır şuanda bile ülkemizin dört bir yanından yaptıgımız çalışmalara gönüllü olarak katılmak isteyen yüzlerce insan var. Aslında size sadece bir hedef ve yahut tek bir amaçtan bahsedemem. Unutmayın bizim sloganımız her şey, Bir Tebessüm için aslında bu aynı zamanda tebessümlere vesile olabilmektir.

Breaking News Turkey; İnsanlar sizlere hangi mecralardan ulaşabilirler ?

Mücteba Bektaş; İnstagramda, (ussodernegi ) kullanıcı adı ile bizleri takip edebilir; www.ussod.org adresinden bilgi edinebilir; Ayrıca 02862138082-05072621573 nolu telefon numarasından ulaşabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.