Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme Engelliler Hisleriyle Deklanşöre Bastı;

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2019 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2019 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Görme Engelliler Hisleriyle Deklanşöre Bastı;

Özel Haber; Savas Uğurlu

3 görme engelli isim. Cengiz Orçun, Tayfun Cura ve Efe Beray Altın. Onların ismini yan yana getirmemizdeki en büyük sebep Türkiye'de daha önce gerçekleşmemiş bir sosyal sorumluluk projesi için bir araya gelmeleri. 

Proje yapımcısı Özlem Şen görme engelli 3 ismi neden ve nasıl bir araya getirdiklerini Breakin News Turkey'den Savaş Uğurlu'ya  anlattı.  

Şen, "Bu bir sosyal sorumluluk projesi ancak daha çok bir farkındalık yaratmak adına yola çıkılan  çok kapsamlı bir çalışmanın ilk bölümü. Bir pa

muk ipliğinde yaşadığımız bu hayatta aslında engellerin sadece beynimizde düşüncelerimize oldugunu anlatmakla kalmayan, somut olarak kanıtlayan ve bir çalışma fırsatı verildiğinde engelli bir bireyle sağlıklı bir birey arasında hiç bir fark olmadığını göstermek adına yola çıkılan bir farkındalık yaratma projesi. Yapılan bu ilk çalışma görmeyen üç katılımcının fotoğraf sanatçıları tarafından verilen eğitim sonunda 6.hisleri ve işitsel yetenekleri sonucu objektife yansıyan o özel karelerden oluşan resim sergisi bu dünyada örnekleri olan ancak ülkemizde ilk defa gerçekleşecek bir çalışma 16 Ağustos cuma günü Oasis AVM de saat 18:00 de açılacak. Bu dünyada örnekleri olan ancak ülkemizde ilk defa gerçekleşecek bir fotoğraf sergisi. Serginin adi 6.his görme engelliler fotoğraf sergisi."

Kimdir;

Cengiz Orçun

72 yasinda yirmili yaşlarında görme yetisini kaybetmiş hayatla kendiyle barışık görme duygusunun beyinde olduğuna inanıyor hayatın her alanında aktif küçük bir teknesi var denizcilik yapıyor çok iyi bir müzisyen ayrıca gitar çalıp şarkı söylüyor evli bir kızı var.

Tayfun Cura

24 yaşında doğuştan görme engelli çamlık köyünde ailesiyle yaşıyor ortaokulu dışardan bitirdi eğitimine devam etmek istiyor ve aktif bir çalışma hayatı olsun.

Efe Beray Altin

10 yasinda doğuştan görme engelli ilkokulu bitirdi bu sene çok akıllı ve zeki bir çok hedefi var bunlardan biri yazar olmak küçük küçük hikayeler yazıyor ve teknolojiye büyük ilgi duyuyor

 

Görme engellilerin deklanşöründen bir kare

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.