Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Taşeron sistemin kaldırılması emek vermek dünyasına ilişkin en iri reformdur

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron sistemin kaldırılmasının cumhuriyet tarihinde düzentileme yaşamına ilişkin meydana getirilen en şişman düzeltme bulunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Taşeron sistemin kaldırılması emek vermek dünyasına ilişkin en iri reformdur
Tekirdağ

Konfederasyona ilişkin Hizmet-İş Sendikası ile Süleymanpaşa Belediyesi ortada toplu hizmet akdi imzalandı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'ndeki imza töreninde icra ettiği konuşmada, sözleşmenin şehremaneti ve işçilere iyi olması temennisinde bulundu.

İşçileri, mensupları kıygın etmemek düşüncesince sendika yerine çalışmalara bitmeme ettiklerini anlatım fail Arslan, "Yaklaşık 15 senedir lüzum belediyelerde, gerekse kamudaki taşeron sistemin sona ermesi düşüncesince iri birlikte mücadelenin içindeydik. Bu mücadelenin rastgele etabından Hak-İş yerine hükümetimizle, bakanlıklarımızla, Cumhurbaşkanımız ile aracısız dek kurarak bu taşeron sisteminin belediyeler açısından da sürdürülebilir olmaktan çıktığını, behemehâl değişmesi icap ettiğini paylaştık." sanarak konuştu.

Arslan, işçilerin haklarını savunmaya bitmeme edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Belediyelerimiz dört başı mamur hizmetlerini taşerona veriyor, taşeron da ihaleyle işi almaktadır sonradan da bunlara yüzdelik 18 KDV ödeniyor. Bu işleri belediyemiz zat çalışanlarıyla yapsa maliyetin elan bağan olacağına inandık. Bir de işçilerin işlerine bulunan ilişkinlik duygusunun da artacağına inanıyorduk. Bugün kamuda, üniversitelerde, evcil yönetimlerde tahminî 1 milyon insan taşeron sistemden kurtulup kamunun ve belediyenin personeli oldular. Bu aşırı iri birlikte reformdur. Taşeron sistemin kaldırılması cumhuriyet tarihinde emek vermek dünyasına ilişkin meydana getirilen en iri reformdur."

​​​​​​​Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de rastgele devir çalışanın hakkının verilmesinden yana olduklarını ve bu sözleşmeyle en bağan iştirakçi aylığını 3 bin 500 liraya getirdiklerini anlatım etti.

Konuşmaların arkası sıra şişko hizmet akdi imzalandı.


Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.