Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte uçakta oluşabilecek rahatsızlıklar

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2019 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2019 00:16
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
İşte uçakta oluşabilecek rahatsızlıklar

Hızlı ulaşım ağlarından biri olmasına rağmen uçakların da bazı hastalıklara neden olduğunu biliyor muydunuz? Toplu bir alan olmasının yanı sıra vücut basıncı ile ters orantı oluşturan uçaklar ciddi hastalıklara sebebiyet verir. Peki uçak hastalıkları nelerdir? Uçakta hastalanmamak için ne yapılmalıdır? Sizler için uçak hastalıklarına dair bilmeniz gerekenleri araştırdık. Haberin detayında uçak hastalıklarına dair merak edilen her şeyi bulabilirsiniz.

Sürekli uçak kullanan kişilerde bazı sağlık sorunları ortaya çıkar. Bu hastalıkların ortaya çıkma nedenleri ise; uyku, beslenme ve temizlik gibi durumların değişmesinden kaynaklanıyor. Uzmanlar riskli olan bu sağlık sorunlarının kişilerde kalıcı kalma ihtimali konusunda uyarılarda bulunuyor. Vücut basıncının tersine neden olan uçak yolculuğu bazı organlarda komplikasyonlara yol açar. Özellikle kronik hastalığı olanların uzman kontrolünde bu yolculuğu tercih etmesinde fayda var. Vücuttaki basınç değişimi kulakların yanı sıra mideye kadar olumsuz sorunlara neden olur. Kan basıncını ve sinir hücrelerini deforme ettiğinden kalp ritmini hızlandırır ayrıca beynin eksik oksijen almasına neden olarak geçici bulanıklığa yol açar. Sık kullananlar bu sağlık sorunları açısından büyük tehlike altındadır. Yolculuk sırası ve öncesinde gerekli önlemler alınmasında fayda var.

uçakta hastalanmamak için ne yapılmalıdır

Uçakta hastalanmamak için ne yapılmalıdır

UÇAKTA HASTALANMAMAK İÇİN NE YAPILMALIDIR?

- Kulak basıncını önlemek için sakız çiğnenmeli

- Mide sorunları olanların uzmanlarına danışarak ilaç almaları gerekir

- Uçuş öncesi ve sonrasında bol su tüketilerek kan basıncını dengelenmeli 

- Nefes kontrolüne dikkat edilmeli

- Uçakta verilen battaniye ve yastıklar yerine yanınızda ihtiyaç duyduğunuz eşyalar alınmalı

- Cildiniz hassas ise oturacağınız koltuğun ve alanın iyice dezenfekte edildiğine emin olmalısınız.

uçak hastalıkları nelerdir

Uçak hastalıkları nelerdir

UÇAK HASTALIKLARI NELERDİR?

DERİN VEN TROMBOZU

Uzun süren uçuşlar sırasında hareketsiz kalan yolcularda görülür. Bu yolcular iki saatten fazla aynı pozisyonda durdukları için bacaklarındaki kan dolaşımı yavaşlar bu durumda damarlarda pıhtılaşan kandan dolayı tıkanma meydana gelir. Damarlar tıkandığında; felç, kalp krizi, nefes darlığı, mide bulantısı gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. 

DERİN VEN TROMBOZU

DERİN VEN TROMBOZU

UÇAK TUTMASI

Uçak yolcularında sık görülen bir rahatsızlıktır. İç kulak ve derin duyu hissi arasında meydana gelen uyumsuzluktan dolayı ortaya çıkar. Bu uyumsuzluk beyinin aniden duyduğu seslerle sarsılması sonucunda kişinin bayılmasına neden olur.

UÇAK TUTMASI

UÇAK TUTMASI

HİPOKSİ

Uçuş sırasında yaşanan bir diğer rahatsızlıktır. Akciğerlerin eksik oksijen almasından dolayı ortaya çıkar. Oksijenin oranı vücutta azaldıkça; yorgunluğa neden olur. 

HİPOKSİ

HİPOKSİ

GAZ ORANININ ARTMASI

Uçakların ani kalkması esnasında atmosfer basıncı azalır. Azalan atmosfer mide ve bağırsaklardaki gaz oranını artırır. Artan gaz oranı şişkinliğe ve şiddetli karın ağrılarına neden olur.

GAZ ORANININ ARTMASI

GAZ ORANININ ARTMASI

DERİ HASTALIKLARI

Hijyenik olmayan uçaklarda meydana gelir. Egzama, mantar, cilt yangısı,uyuz ve et beni kanseri gibi cilt hastalıklarına sahip yolcuların kullandıkları; koltuk, tuvalet, çay ve yemek masasından diğer yolculara bulaşabilir.

DERİ HASTALIKLARI

DERİ HASTALIKLARI

NÖROLOJİK HASTALIKLARI

Değişen hava basıncından kaynaklı ortaya çıkar. Beyinde ani değişen hava kabarcıkları; işitme bozuklukları, konuşma, ve görme problemlerine neden olur.

NÖROLOJİK HASTALIKLAR

Kaynak: haber7.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.