Kızartılmış besinler kalp hastalığı riskini artırabilir
Kızartılmış besinler kalp hastalığı riskini artırabilir
Kızartılmış gıda tüketiminin, kalp hastalığı riskini artırabileceği bildirildi.
Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Ankara
Çin'deki Şıncın Üniversitesi Sağlık Bilim Merkezi, Şıncın Guangming Bölgesi Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi, Bao'an Kronik Hastalıkları Önleme ve İyileştirme Hastanesi ile Cıngcou Üniversitesinden bilgi insanlarının icra ettiği araştırmada, kızartılmış gıda tüketmenin kalp hastalığına tesiri ve buna dair ahiret yolculuğu payı incelendi.
"Heart" dergisinde piyasaya çıkan incelemede bilgi insanları, elan evvel piyasaya çıkan 19 araştırmadan verileri dikkate alarak 560 bin insana ilgilendiren 37 bin kalp hastalığı olayını incelendi. Ayrıca akıbet 10 yılda meydana mevrut kestirmece 86 bin ölüme dair veriler üstünde çalışıldı.
Şıncın Üniversitesi Sağlık Bilim Merkezinden bilgi insanı Pey Çin, "Haftada kestirmece 113 gr. kızartılmış gıda tüketimi, kardiyovasküler dava oluşması riskini yüzdelik 3, kalp hastalığı riskini yüzdelik 2, kalp yetmezliği riskini ise yüzdelik 12 artıyor." ifadesini kullandı.
Araştırmada, kızartmanın genellikle meşbu nebati yağlarla yapıldığı ve dokuncalı trans yağ asitleri ihtiva ettiği başkaca bu pişirme yönteminin ateşe tepkime adına dokuncalı kimyasalların oluşmasına sebep bulunduğu belirtildi.
Ayrıca araştırmada, tüketilen kızartılmış gıda miktarının artmasıyla kalp hastalıklarının ilerlemesi ortada akla yatkın nicelik bulunduğu bildirildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kızartılmış besinler kalp hastalığı riskini artırabilir
Kızartılmış gıda tüketiminin, kalp hastalığı riskini artırabileceği bildirildi.
Çin'deki Şıncın Üniversitesi Sağlık Bilim Merkezi, Şıncın Guangming Bölgesi Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi, Bao'an Kronik Hastalıkları Önleme ve İyileştirme Hastanesi ile Cıngcou Üniversitesinden bilgi insanlarının icra ettiği araştırmada, kızartılmış gıda tüketmenin kalp hastalığına tesiri ve buna dair ahiret yolculuğu payı incelendi.
"Heart" dergisinde piyasaya çıkan incelemede bilgi insanları, elan evvel piyasaya çıkan 19 araştırmadan verileri dikkate alarak 560 bin insana ilgilendiren 37 bin kalp hastalığı olayını incelendi. Ayrıca akıbet 10 yılda meydana mevrut kestirmece 86 bin ölüme dair veriler üstünde çalışıldı.
Şıncın Üniversitesi Sağlık Bilim Merkezinden bilgi insanı Pey Çin, "Haftada kestirmece 113 gr. kızartılmış gıda tüketimi, kardiyovasküler dava oluşması riskini yüzdelik 3, kalp hastalığı riskini yüzdelik 2, kalp yetmezliği riskini ise yüzdelik 12 artıyor." ifadesini kullandı.
Araştırmada, kızartmanın genellikle meşbu nebati yağlarla yapıldığı ve dokuncalı trans yağ asitleri ihtiva ettiği başkaca bu pişirme yönteminin ateşe tepkime adına dokuncalı kimyasalların oluşmasına sebep bulunduğu belirtildi.
Ayrıca araştırmada, tüketilen kızartılmış gıda miktarının artmasıyla kalp hastalıklarının ilerlemesi ortada akla yatkın nicelik bulunduğu bildirildi.
Kaynak: AA
En Çok Okunan Haberler