Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özcan Konserlere hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2020 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Özcan Konserlere hazırlanıyor

Breaking News; Bize kendinizden bahsedermisiniz? 

Özcan: 1995 yilinda Avusturya Nö eyaletinde Amstetten şehrinde, Konya'dan gelen bir ailenin ücüncü çocuğuyum. Aynı yılda ailemle birlikte viyana'ya yerleştik. Ailemin müziğe olan ilgisinden dolayı, kücük yaşta müzikle tanıştım ve müziğe olan sevigimden dolayi ilk okuldan itibaren müzik aiırlıklı okulları seçtim. Liseden sonra hedefimi belirleyerek konservatuar sınavlarını kazanarak, klasik gitar ve klasik piyano egitimi aldim, egitimin yanı sıra kendi çabalarımla ve  Türk pop müziğine olan sevdam dolayısıyla, çeşitli yerlerde sahne aldim. 2016 yılında Besteci/Müzisyen Deniz Baran'la tanışmamdan sonra beraber Stüdyo işlerine adım atıp, bir Single çalışması gerçekleştirdik, ileriki çalılmalarımıza ve projelerimize devam etmekdeyiz.

Breaking News; Yurt dışında yaşayan sanatçılarımız olarak ülkemizde yaptığınız çalışmalarda ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz?

Özcan; Yapmış oldugum çalısmalardaki zorluklar genellikle iletişim sorunu ve gerekli yerlerde yeterli zaman vermemeleri veya tanımamaları, birde şuna deyinmek isterim, geçenlerde bir proje içerisindeyken iletişim kurduğum Türk yapim şirketinden bazıları veya her hangi yapısal eklemeler icin görüştüğüm bazı kişiler, yurt dışında yaşadığımı ögrendiklerinde fiyat değişikğine gidip euro ile karsiligini bekliyorlar. Bu da benim nacizane anekdotumdur.

Breaking News; Aynı şekilde bir Türk olarak yurt dışında sanatçı olmanın zorlukları sizce nelerdir?

Özcan; Şarkılarımı, Türkçe yaptıgım için burdaki dinleyici kitlesinin sınırlı olmasi, Türkiye ile yaşadığım ülkenin iletisim kopukluğu, yaşadığım ülkedeki yapimcilarin farkli dilde şarki yaptigimdan ötürü destek vermemeleri, kültür farklılığı olduğundan dolayı müzik farklılıkları da oluşuyor ve bu yüzden sahne almak zorlaşıyor.  

Breaking News; Şu zamanda her şeyin dijital olduğu şu dönemde sizin aldığınız riskler nelerdir?

Özcan; Dijital alanlar olarak bahsettigimiz, YouTube, İnstagram, Facebook, Spotify gibi şirketlere her yeni bir projede gerekli yatirimlar yapılır ve her zaman bunun karşılığını tam olarak alamayız. Yani sözün özü maddiyat iletişim kanallarının yerine tam olarak ulaşamaması yaptığımız işin riskleridir.

Breaking News; ileriye dönük çalışmalarınızı dinlemek isteriz sizden?

Özcan; Kendi imkanlarimla kurmuş olduğum stüdyo içerisinde, Deniz Baran ile  şuanda yoğun bir temponun içerisindeyiz, her iki üç ayda bir Single çalışması yapmayı planlıyoruz. 2020 başlarında ''Boya'' ve ''Hep Sana'' adli calismalarimiz yakında dinleyicilerle buluşturacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.