Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsung ters çentikli ekranı ile şaşırttı

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Samsung ters çentikli ekranı ile şaşırttı

Akıllı telefonlarda oldukça popülerleşen ekran çentiği yerine delikli ekran veya sadece kamerayı kapsayan çentikleri tercih eden Samsung’un önümüzdeki yıl tanıtacağı Galaxy S11’de ekranı bir ileri noktaya taşıyacağını duyurmuştuk.

Teknoloji devinin yaklaşık bir yıl önce Kore Fikri Mülkiyet Ofisi‘ne yaptığı patent başvurusunun detayları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Samsung’un patent başvurusu yaptığı çentik tasarımı bugüne kadar gördüklerimize benzemiyor.

Galaxy S11 tasarımı ile farkını ortaya koyacakGalaxy S11 tasarımı ile farkını ortaya koyacak

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S11 önümüzdeki ayın başında tanıtılacak. Tanıtım öncesinde ortaya çıkan raporlara göre Galaxy S11 tasarımı ile farkını ortaya koyacak.

Samsung ters çentikli ekran için patent aldı

Samsung’un akıllı telefonların ekran boyutunu artırmak için çentiği ekranın üzerine yerleştireceği görülüyor. Ancak, bu tarzda ekrana sahip olan bir telefonun güzel bir tasarıma sahip olacağını söylemek pek mümkün görünmüyor.

Samsung ters çentikli ekran tasarımı ile şaşırttı - ShiftDelete.Net

Birçok akıllı telefon üreticisi ekran çentiğine, Xiaomi Mi 9T gibi modellerde gördüğümüz açılır kamera ile çözüm bulmuş durumda. Samsung’un aldığı patentte kameradan hoparlöre kadar ekranın üst kısmında yer alması gereken tüm parçalar bu çentiğe yerleştirilmiş durumda.

Şirketlerin aldığı patentlerin tamamını kullanmadığı artık herkes tarafından bilinir hale geldi. Samsung’un da bu patenti sadece belgelenen tasarımlar arasına ekleyeceğini ve günlük hayatta kullanmayacağınızı düşünüyoruz.

Kaynak: shiftdelete.net

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.