Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanatçılar Diyarbakır'da

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Sanatçılar Diyarbakır'da

Diyarbakır'da HDP binası önünde nöbet tutan annelere sanatçılar Hasan Kaçan, Hülya Koçyiğit ve Muazzez Ersoy destek ziyaretinde bulundu. Annelere destek olduğunu belirten Hülya Koçyiğit, ''En büyük ah anaların ahıdır diyorum. Ben şehit annelerinin yanındaydım, bugün de bu annelerin yanındaydım'' dedi.

Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetinde bulunan annelere sanatçı ve tiyatro oyuncularından da destek geldi.

Hülya Koçyiğit, Hasan Kaçan, Gülben Ergen, Yavuz Bingöl, Muazzez Ersoy eylem yapan anneleri ziyaret ediyor. Hülya Koçyiğit yaptığı açıklamada, "Vicdanımın sesini dinlediğim için buradayım" dedi.

'En büyük ah anaların ahı'

Anneleri destelemek için Diyarbakır'a gidenHülya Koçyiğit, ''Ben buraya vicdanımın sesini dinleyerek geldim. İnsani duygularımla geldim. Bu ülkede 30 yılı aşkın bir terör var. Ve terör yüzünden evladını kaybeden anneler var. Gözyaşları hiç dinmedi onların. Allah kimseye göstermesin.

En büyük ah anaların ahıdır diyorum. Ben şehit annelerinin yanındayım, bugün de bu annelerin yanındaydım. Çığlıklarını bütün dünya duysun istiyorum. Onlar direnişe geçtiler, hepimiz onların yanında olmalıyız. Çünkü demokratik haklarımız silahla alınamaz. Buna inanırsak hep beraber onların yanında durursak inşallah bir gün terörün de bittiğini onların da evlatlarına kavuştuğunu görürüz'' dedi.

 

Sanatçılar, Diyarbakır'da nöbet tutan annelere destek verdi 

'Anneler evlatlarını istiyor'

HDP binası önünde nöbet tutan annelere destek veren Yavuz Bingöl ise, ''Ben sizin kanalınızla bu ailelerin çocuklarına çağrı yapayım. Bu yanlıştan geri dönün. Annelerinizi ağlatmayın. Anne evladına sarılmak isteyin, silahları bir meydanda yakın. Gelin annelerinizin kirpiklerinden gözyaşlarını silin. Bu ülke 50 bin insanını kurban etti teröre. Yeter artık.

Anne feryadının siyaseti olmaz. Biz de bugün buraya geldik. Burada siyasi şov olarak bakan arkadaşlarımız var. Anneler de evlatları dönsün istiyorlar. Evlatlarının yerine bizi koyamazlar. Biz de geldik ki toplumsal farklılık yaratalım. Önce dünkü şehitlerimize gittik. Ailelerine sabır diliyoruz. Sonra da buraya geldik'' dedi. 

Kaynak; haberler.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.