Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

THY uçaklarına buzlanmaya için 'de-icing' önlemi

THY, İstanbul’da sansasyonel bulunan kar yağışı dolayısıyla uçaklarda buzlanmayı engel olmak düşüncesince "de-icing" işlemi uyguluyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
THY uçaklarına buzlanmaya için 'de-icing' önlemi
Istanbul

THY açıklamasında, menfi iklim şartları zımnında pervaz güvenliğini riske atmamak yerine muhtelif önlemler alındığı, uçaklara iniş-kalkış evveliyat ve sonra "de-icing" ve "anti-icing" yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, uçağı buzlanmanın ve soğuğun menfi etkilerinden destek olmak düşüncesince meydana getirilen işlemle, uçağın aut yüzeyinde mevcut buz, külot ve döl yatağı buz dekoder müşterek nakit sayesinde temizlendiği, başta cenah ve pöçük yüzeylerinde oluşan buzlanmanın temizlenmesinin pervaz emniyetini tehlikesiz duruma getirmiş bulunduğu kaydedildi.

125 uçağa uygulandı

Bu kapsamda İstanbul’da geçmiş döl yatağı yağdığı 15 Ocak Cuma haset 51 uçak, 16 Ocak'ta 23 uçak, ahit ise şu anne denli 51 uçağa de-icing işlemi uygulanmış bulunduğu vurgulanan açıklamada, üç günce müddette toplamda bu işlemin yapıldığı tayyare sayısının şu anne denli 125 bulunduğu belirtildi.

Bu işlemlerin ilgisiz ve karlı havanın sansasyonel bulunduğu müddet süresince bitmeme edeceği tabir edilen açıklamada, menfi havaya huzur tahsil edilen önlemler kararı umumi şekilde operasyonda müşterek arıza yaşanmadığı kaydedildi.

Yapılan işlemlere bağlı toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşımda mevcut THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ise "Kanatlarını açmış kar tanelerine akıllıcasına uçmaya hazırlanmakta olan uçaklarımızı soğuktan koruyoruz. Onlara tehlikesiz seyahatiniz düşüncesince çağımızda az buçuk elan hususi uyanıklık gösteriyoruz." ifadesini kullandı.





Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.