Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİM Başkanı Gülle: Meyve göveri mamulleri ihracatında bu sene da üstün dereceli bekliyoruz

Geçen sene 1,7 bilyon dolarla hepsi zamanların dış satım rekorunu bucak ürün göveri mamulleri piyasasının başarısını bu sene da sürdürmesi ve acemi rekorlara imza atması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
TİM Başkanı Gülle: Meyve göveri mamulleri ihracatında bu sene da üstün dereceli bekliyoruz
Istanbul

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) meydana getirilen açıklamaya göre, sonuç göveri mamulleri sektörü, salgına karşın güzeşte sene 2019'a uyarınca ihracatını yüzdelik 8,8 artırarak 1 bilyon 683 milyon dolara yükseltti.

Kenya'dan Hindistan'a, Japonya'dan Meksika ve Şili'ye derece dünyanın nice ülkesine sonuç göveri mamulleri ihraç fail sektör, en baş döndürücü satışı 268,7 milyon dolarla Almanya'ya yaptı.

İhracat; sonuç göveri sularında yüzdelik 24 artışla 323 milyon dolara, sonuç göveri konservelerinde yüzdelik 10 yükselişle 792 milyon dolara, dondurulmuş, kurutulmuş sonuç sebzelerde yüzdelik 7 artışla 243 milyon dolara çıktı.

Sebze sonuç mamullerinde en faziletli dış satım 268,7 milyon dolarla Almanya'ya yapıldı. Onu 208,2 milyon dolarla ABD, 171,1 milyon dolarla Irak, 123,1 milyon dolarla Hollanda, 119,2 milyon dolarla Birleşik Krallık strateji etti.

"Tarife ve prospektüs dışı engellerle mücadeleyi himmet kesmeden sürdüreceğiz"

Açıklamada, TİM Başkanı İsmail Gülle'nin, devir içi planlı Meyve Sebze Mamulleri Sektör Kurulu toplantısında bu sahanın ihracatıyla ait icra ettiği değerlendirmeler de arazi aldı.

Bu sene da dış satım temposunu destek olmak ve ayrıca tasarruf etmek gerektiğine dikkati çekici Gülle, "Rusya, Türkiye'den ithal edilen domates kotasını 50 bin titrem artırarak 250 bin tona yükseltti. İhracatçımızın karşılaşmış olduğu prospektüs ve prospektüs dışı engellerle mücadeleyi himmet kesmeden sürdürmeye bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Meyve göveri mamulleri alanının güzeşte senenin 12 ayından 10'unda ihracatını açık açık tezyit başarısını gösterdiğini kaydeden Gülle, şu detayları verdi:

"En baş döndürücü dış satım gerçekleştirdiğimiz 5 ülke; Almanya, ABD, Irak, Hollanda ve Birleşik Krallık oldu. Sektörümüz, 1 milyon doların üstünde dış satım icra ettiği bazısı devletlerde de tecim hacmini artırmayı başardı. İhracat, Meksika'da yüzdelik 285 artışla 1,1 milyon dolar, Hırvatistan'da yüzdelik 195 artışla 1,2 milyon dolar, Cezayir'de yüzdelik 160 artışla 1,2 milyon dolar, Şili'de ise yüzdelik 128 artışla 3,3 milyon dolar oldu. Hedef ülkelerimiz ortada arazi meydan nice seçenek pazarda çelimli birlikte dış satım performansı sergiledik. Bu devletler üzere öteki erek pazarlara da yoğunlaşmamız lazım."

Gülle, sonuç göveri mamullerinde bu ivme koruduğu sürece 2021'i de dünkü rekorlarla tamamlayacaklarına inandıklarını vurguladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.