Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 2 bin 572 mesken nesir ika adımını şiddetle

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 2572 konutluk arttırma gayrikanuni iskân ünitesi yapımı uğrunda attığı adımı hızlı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 2 bin 572 mesken nesir ika adımını şiddetle
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen mukayyet açıklamada, "İsrail'in dakika duyurduğu ihalelerle 2 bin 112’si Batı Şeria’da, 460’sı Doğu Kudüs'te edinmek kadar bütün 2 bin 572 konutluk arttırma gayrikanuni yerleşme ünitesi yapımı uğrunda attığı adımı hızlı kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada İsrail'in, dü devletli hal çerçevesinde coğrafi bütünlüğü taşıyan ortak Filistin Devleti'nin kurulmasını engellemeye ve Kudüs'ün statüsünü değiştirmeye müteveccih bu ve benzeşim eylemlerinin gelişigüzel seçme öncesinde artmasının "tehlikeli ortak oportünizm zihniyetini" yansıttığı belirtildi.

Bu eylemlerle alanda barışın bünye edilmesinin yollarının da kapatılmaya çalışmış olduğu vurgulanan açıklamada, "İsrail yönetiminin bu işgalci zihniyetinin karşısında arsıulusal toplumu, Filistin halkının haklarını ve Filistin topraklarının korunmasını teminen harekete geçmeye çağırma ediyoruz." ifadesine toprak verildi.


Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.