Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'de yüz nakli meydana getirilen geçmiş ad bulunan Uğur Acar naklin 9. senesinde doktorlarıyla buluştu

Türkiye'de yüz nakli meydana getirilen önce pestil bulunan Acar, naklin 9. senesinde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile müşterek araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Türkiye'de yüz nakli meydana getirilen geçmiş ad bulunan Uğur Acar naklin 9. senesinde doktorlarıyla buluştu
Antalya

Akdeniz Üniversitesinden meydana getirilen açıklamaya göre, Üniversite Hastanesinde 21 Ocak 2012'de meydana gelen Türkiye'nin evvel yüz nakli ameliyatıyla toy ortak yaşama "merhaba" diyen Uğur Acar, Rektör Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan'ı görüşme etti.

Rektör Özkan, dokuz senenin çabuk ve dobra geçtiğini belirterek, "Uğur Acar'ın şu an ki hali yoğun şekilde iyi. Kendisine elleme bakıyor. mühim bulunan bu çeşit hastaların baş döndürücü tetik ve itinalı cereyan etmeleri. Uğur, Akdeniz Üniversitesinde çalışıyor. Bu sayede Uğur'un yüzünü de hususi yaşamını da baş döndürücü yakından izlem edebiliyoruz. Herhangi ortak başağrısı yok. Uğur'a şimdi birçok dimdik on seneler diliyorum. İnşallah yüzüyle istediği kabilinden dobra ortak avlu geçirir." ifadelerini kullandı.

Özkan, yüz, saf ve döl yatağı nakli kabilinden ameliyatların avlu standardını fazla baş döndürücü karmaşık operasyonlar bulunduğu düşüncesince gelişigüzel devir yapılmadığına dikkati çekti.

Yüz naklinden fazla saf nakli muntazır hastalanmış sayısının baş döndürücü bulunduğunu aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Özellikle verici sayısına mucibince muntazır hastalanmış sayımız baş döndürücü fazla. İnsanlar civarlarında yapılmaksızın bunun önemini ve zorluklarını kavrayamıyor. Bu nakiller hem bireyin aynı zamanda çevresindeki kişilerin avlu standardını enine boyuna fazla ve onları tinsel manada yaşama bağlayan ameliyatlar. İnşallah kişilerin organlarını, uzuvlarını, yüzlerini bağışlamasıyla adım adım bazısı kişilerin hayatları değişecek."

Prof. Dr. Ömer Özkan ise Uğur Acar ile dokuz sene ilkin ortak serüvene başladıklarını anlattı.

Acar: "Burada olmam tedavim düşüncesince önemliydi"

Uğur Acar ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Rektörlükte çalıştığının altını çizerek, şöyleki konuştu:

"Burada olmam tedavim düşüncesince önemliydi. Hocalarıma ve doktorlarıma yaklaşan olmam benim düşüncesince ortak şans. Şu anda yüz nakli olduğum düşüncesince ve Akdeniz Üniversitesinin ortak personeli olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum."

Ziyarette, yüz naklinin dokuzuncu yılı anısına gato kesildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.