Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'YHT Seti Bakımcısı' mesleği tanımlanıyor

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan "High-Speed MAPDaR (YHT Seti Bakımcısı Mesleği Tanımlanıyor ve Tanınıyor) Projesi", AB'den 193 bin 661 ekü bağış almaya doğruluk kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
'YHT Seti Bakımcısı' mesleği tanımlanıyor
Ankara

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde hesaplı "High-Speed MAPDaR (YHT Seti Bakımcısı Mesleği Tanımlanıyor ve Tanınıyor) Projesi" ile faziletkâr aceleci şimendifer (YHT) setlerinin bakım ve tamirat süreçlerinde fariza meydana getirecek uran elemanların bilgi, maharet ve yetkinliklerinin en dobra bir hale getirilmesi sağlanacak.

TCDD Taşımacılık AŞ koordinatörlüğünde hazırlanmakta bulunan proje, 2020 yılı öneri çağrısı devri Erasmus+Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Ulusal Ajansa sunuldu. Proje, 239 öneri arasından seçilen 30 proje arasına girerek, Avrupa Birliği'nden 193 bin 661 ekü bağış almaya adalet kazandı.

TCDD Taşımacılık AŞ çeşidinden yürütülecek projenin ortakları Almanya'dan TREX Froehlich und Wachsmann GbR, İngiltere'den UK-Certified Knowledge Association, Fransa'dan CERTIFER SA ve Türkiye'den Demiryolu Mühendisleri Derneği ile Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak.

"YHT setlerini işletecek insanoğlu kaynağına gerekseme artacak"

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, AA muhabirine, 2003'ten beri güçlü yolu rüçhan yatırımlar kararı Türkiye'nin dünyada izlemsel YHT işletmecisi ülkelerden birisi bulunduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı liderliğinde bitmeme fail faziletkâr aceleci ve aceleci güçlü yolu projeleriyle 12 bin 803 kilometre bulunan güçlü yolu uzunluğunun, 2023'te 16 bin 675 kilometreye ulaşacağını tamlayan Pezük, halen 1213 kilometrelik YHT hattıyla nüfusun yüzdelik 42'sine sunulan iş diyar geneline yayılırken hem YHT setine aynı sürede bu setleri işletecek insanoğlu kaynağına ihtiyacın artacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu çatısı altında mevcut sistem liseleri, sistem yüksekokulları ve fakültelerin, güçlü yolu piyasasının gerekseme duyduğu arsıulusal standartta insanoğlu kaynağının yetiştirilmesinde baş döndürücü ehemmiyetli fonksiyon üstlendiğine dikkati çekici Pezük, bu pedagoji bilimi yuvalarından yetkilendirilmiş mühendislerin, teknisyenlerin ve işçilerin, güçlü yolu sektöründe nice değerli projeye imza attıklarını dile getirdi.

"Teknik elemanlar Avrupa'daki eşdeğerleri kabil eğitilecek"

Pezük, Türkiye'nin güçlü yolu ağının, bütünleşme içre bulunmuş olduğu Avrupa Birliği millî güçlü yolu sistemlerinin çapraz işletilebilirlik (TSI) ayaklık ve prensipleri doğrultusunda çalıştırılmasının hedeflendiğine ayraç ederek şu şekilde konuştu:

"Bu erek doğrultusunda başlatılan High-Speed MAPDaR Projesi ile YHT setlerinin bakım ve tamirat süreçlerinde fariza meydana getirecek uran elemanların bilgi, maharet ve yetkinliklerinin en dobra bir hale getirilmesi, nitelik güvencesi temelinde Avrupa'daki eşdeğerleri kabil eğitilmesi ve belgelendirilmesi sağlanacak. Aynı sürede YHT işletmeciliğinin kalitesinden ve güvenliğinden mesul YHT seti bakımcısı mesleği hem millî hem arsıulusal sistem standardına kavuşturulacak."

"Projenin 36 ayda tamamlanması öngörülüyor"

Projenin, iş kalitesinin artmasına, inanılır bakım süreçlerinin oluşmasına ve inanılır YHT işletmeciliğine aracısız tesiri olacağını özetleyen Pezük, projenin, AB 2020 hedeflerinden bulunan avlu boyu öğrenme ve hareketliliğin gerçekleştirilmesi, pedagoji bilimi ve öğretimin nitelik ve verimliliğinin artırılması, yaratıcılık, yenilikçiliğin motivasyon edilmesi, toplumsal içermeyi ve istihdam edilebilirliğin artırılması mevzularını da kapsadığını kaydetti.

Pezük, çağ başlatılan ve 36 ayda tamamlanması öngörülen projenin, gelecekte dal açısından baş döndürücü ehemmiyetli kazanımlar sağlayacağını, değme sabık devir güçlenen ve gelişen güçlü yolu piyasasının gerekseme duyduğu arsıulusal standartlara erbap insanoğlu kaynağının yetiştirilmesine ehemmiyetli yardım vereceğini belirterek, piyasaya ve ülkeye faydalı olması dileğinde bulundu.


Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.