Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mateete futbol kulübünün fırtına forveti, Kosova yolcusu 3 yıllık ön anlaşma sağlandı

Uganda'nın Mateete Football Clup'u, 19 yaşındaki Kalonji Nyanguila'nın Kosova'daki KF llapi Podugeve ile 3 yıllık anlaşmasını duyurdu. Avukat Mehmet İhsan Kalkan'ın başkanlığındaki ekip, genç yetenekle şampiyonluk hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Mateete futbol kulübünün fırtına forveti, Kosova yolcusu 3 yıllık ön anlaşma sağlandı

Avukat Mehmet İhsan Kalkan'ın başkanlığındaki Uganda Bölgesel 3.Lig ekiplerinden Mateete Football Clup'u, yurtdışına ilk  transferini yapmaya hazırlanıyor. Forvet ve sol kanatta fırtına gibi esen 19 yaşındaki Kalonji Nyanguila, Kosova’nın süper lig kulüplerinden KF llapi Podugeve ile 3 yıllık ön anlaşma imzaladı.


Birleşmiş Milletler'in bir projesi için Uganda'ya giden Avukat Mehmet İhsan Kalkan, 1 ay Uganda'da kaldı. Hafta sonları bölgesel maçları izleyen Kalkan, yoklukta yetişmelerine rağmen futbola aşık olan başarılı gençleri görünce futbol kulübü satın almaya karar verdi. Türkiye'de Silopi Spor Kulübü'nde yönetim kurulu üyeliği yapan Kalkan, Uganda Bölgesel 3.Lig ekiplerinden Mateete Football Clup'ı satın aldı. Alt yapıyı iyileştirmek için çalışmalar yapan Kalkan, ayrıca Futbol Akademisi de kurdu. Afrikalı çocuklara umut olan Kalkan, şimdi dünya yıldızları yetiştiriyor. 

FIRTINA GİBİ ESECEK

Alt yapısını güçlendiren Mateete Football Clup'u, çalışmalarının da meyvesini almaya başladı. Mateete Football Clup'ünün 2 Şubat 2005 doğumlu Demokratik Kongo Cumhuriyetli futbolcusu Kalonji Nyanguila, Kosova’nın süper lig kulüplerinden KF llapi Podugeve ile 3 yıllık ön anlaşma imzaladı. Forvet ve sol kanatta fırtına gibi esen Nyanguila, Kosova’da boy göstermeye hazırlanıyor.

KULÜPTEN TAM DESTEK

Şampiyonluğa oynayan kulüp ilk sırayı korumak ve şampiyonluk hedefine ulaşmak için Kalonji Nyanguila'nın potansiyelini bünyesine katmak istedi. Kulüp, aynı zamanda Avrupa Ligi seviyesindeki çeşitli maçlarda Kalonji Nyanguila'ya çok güvendiklerini belirtti . 
DEFANS OYUNCULARININ KABUSU
19 yaşındaki Kongolu forvetin boyu 1.76 m, ağırlığı ise 74 kilodur. Bu nedenle defans oyuncuları için bir kabus gibi görünüyor. Kalonji Nyanguila, profesyonel kariyerine 2021-2022 yılları arasında oynadığı Jeunesse Sportive de Kinshasa (JSK) kısaltmasıyla başladı. MATEETE futbol kulübünün ardından satış opsiyonlu Eagle Football'da kiralık oynamak için Arnavutluk'a uçtu ve burada Kongolu, oynadığı 9 maçta 11 gol attı. 02/02/2005 doğumlu yıldız futbolcu geleceğin futbol yıldızları arasına girecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.