Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beylikdüzü Moda ve Alışveriş Festivali kapılarını açtı.

Beylikdüzü Moda ve Alışveriş Festivali, tekstil, tasarım, takılar, çanta, ayakkabı ve kozmetik ürünleriyle açıldı. Kadın girişimcilerin yer aldığı etkinlik, 13 Ekim'e kadar devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi'nin desteklediği festivalde, kadınlar için yapılan projeler ve önemli açıklamalar da yapıldı. Kadın girişimcilere destek olunması ve toplumun güncel konularına dikkat çekilmesi vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr

Röportaj; Savaş Uğurlu

Beylikdüzü Moda ve Alışveriş Festivali kapılarını açtı. Tekstil, tasarım çelik ve gümüş takılar, çanta, ayakkabı ve kozmetik gibi ürünlerin yer aldığı festivalde aradığınız her şeyi daha ucuza bulabilirsiniz.
TİSAD Ticaret İnşaat Sanayi Danışmanlık Anonim Şirketi Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı Serap Durmuş, LEY’S FESTİVAL Şirketi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Sayar ve Beylikdüzü Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan Beylikdüzü Moda ve Alışveriş Festivali, Beylikdüzü Yaşam Vadisi Pazar İstanbul'un 2. katında kapılarını açtı. 13 Ekim'e kadar açık olacak festivalde birbirinden kaliteli ve ucuz ürünleri bulabilirsiniz. Tekstil, tasarım çelik ve gümüş takılar, çanta, ayakkabı, kozmetik, doğal ürünler, ev tekstili, yeme içme stantlarının yer aldığı festivalde kadın girişimciler, hem ürünlerini satıyor hem de diğer kadınlara örnek oluyorlar.
GİRGİN: TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLAN PROJELERİMİZ VAR
Açılışa katılan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Girgin, "Beylikdüzü Belediyesi olarak öncellikli iddiamız; kadın ve çocuklarımız için sosyal yaşamın en güzel olduğu ilçeyiz. Yaptığımız projelerle Türkiye'ye örnek oluyoruz. Örneğin; Beslenme Saati Projemize büyük önem veriyoruz. Üzerinde belediyemizin veya başkanımızın isminin olmadığı ihtiyaç sahibi çocuklara her gün düzenli olarak okullarda beslenme çantalarının boş kalmaması adına hayata geçirdiğimiz bir projedir. Yine kadınlar için el emeği kursları, okuma-yazma kursları, sayısı 10'u bulan kreşlerimize kadar birçok çalışmamız var" diye konuştu.
"KADINLARIMIZI BAŞARIRKEN GÖRMEK İSTİYORUZ"
Son günlerde yaşanılan şiddet olayları hakkında da konuşan Başkan Yardımcısı Yusuf Girgin, "Maalesef kadınlarımızı, çocuklarımızı hatta doğamızı ve hayvanlarımızı yeteri kadar koruyamadığımızı düşünüyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Burada da birçok kadınımız var ve her biri girişimci, onları mutlu ve başarılara imza atarken görünce bizler de mutlu oluyoruz. Biz kadınlarımızı her zaman üretirken, başarırken ve cıvıl cıvıl görmek istiyoruz. Yaşanılan münferit olayları en aza indirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"İNOVASYON MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VAR"
Tüm sosyal medya platformlarının özgür olmasını savunduklarını belirten Girgin, "Kötüye kullanmaya kalkarsanız televizyonu bile kötüye kullanabilirsiniz. Önemli olan kötüyü bertaraf edip, tüm sosyal medya platformlarının iyi yönde kullanılmasını desteklemektir. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezimizde inovasyonla alakalı, gençlerimizin önünü açacak her türlü alt yapı hazırlıklarımız devam ediyor. Çok yakın zamanda bizzat Aziz Sancar'ın katılımıyla açılışını yapmayı planlıyoruz. Başkanımız, gençlere ve teknolojiye ciddi önem veriyor. Zannetmiyorum ki başka bir belediyede olsun belediyemizde inovasyon müdürlüğü var. Liyakatli, yetenekli ve donanımlı personel arkadaşlarımız görevlendirildi. Teknolojinin öncüsü Beylikdüzü iddiamızı hakkıyla yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.
SAYAR: TÜRKİYE'DE KADIN OLMAK ÇOK ZOR
İstanbul'un birçok ilçesinde kendi markasını kurmuş girişimci Türk kadınlarıyla beraber iş birliği yaptıklarını ve festivaller düzenlediklerini ifade eden İş İnsanı Leyla Sayar, "Şu an Beylikdüzü'nde Yaşam Vadisi Pazar İstanbul'un 2. katında etkinliğimizi düzenledik. Festivalimize girişler ücretsizdir ve herkesi bekliyoruz. Ayrıca bu festivalin yapılmasında TİSAD kurucusu Serap Durmuş'un büyük katkıları oldu. Türkiye'de kadın olmak çok zor ama biz kadınlar, zoru başarmayı çok severiz. Birçok zorlukla maalesef bir kadın olarak karşılaşıyoruz. Türkiye'de bir iş kurup, onu beslemek ve devam ettirmek zaten zorken bir kadın olarak ekstra daha zorluklarla karşılaşıyoruz. Gündemdeki konulardan dolayı bir kadın olarak korkuyoruz. İş kadını olmaktan ziyade bir anne olarak bu yorumu yapmak istiyorum. Çocuklarımızı eğiterek, onlara farkındalık kazandırarak, iyi-kötü ayrımını yaptırmalıyız" dedi.
"KENDİNİZE İNANIN"
100. festivale yaklaştıklarını ifade eden Leyla Sayar, "Şu ana kadar 2 bine yakın girişimci kadınla iş birliği yaptık. Girişimci olmak isteyen kadınlara sesleniyorum: Önce kendinize güvenin ve inanın... İnandıkları her şeye eğer istikrarla devam ederlerse istedikleri yere geleceklerdir" şeklinde konuştu.
DURMUŞ: GÜZEL BİR İŞ ORTAYA ÇIKARDIK
TİSAD Ticaret İnşaat Sanayi Danışmanlık Anonim Şirketi Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı Serap Durmuş, "Kadın girişimcilerimize ekonomik açıdan faydalı olmak istedik. Ayrıca vatandaşların birçok ürüne burada ucuza ulaşmasını hedefledik. Bu projenin içerisine birde sosyal sorumluluk projeleri ekledik ve sonuç olarak güzel bir iş ortaya çıkardık. Kadın girişimcilere her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Son zamanlarda çok üzücü olaylar yaşandı. Kadın, çocuk, insan kıymetlidir. Bunları aşmanın yolunun da kadınlarımızı daha çok hayatın içine sokmakla olacağını düşünüyorum. Kadınlarımızı ekonominin ve hayatın içine daha fazla sokmalıyız ki kendilerine güvenleri gelsin..." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.