Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gayrimenkul Danışmanı Eda Kul: "Kiralık ve yatırımlık daireler her zaman trendler arasında yer alıyor"

Gayrimenkul Danışmanı Eda Kul, sektördeki trend yatırımları ve mesleğinin inceliklerini anlattı. İstanbul Üniversitesi mezunu Kul, dürüstlük ve şeffaflık ilkesini benimseyerek başarılı bir isim haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 22:34
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Gayrimenkul Danışmanı Eda Kul: "Kiralık ve yatırımlık daireler her zaman trendler arasında yer alıyor"

Dürüstlük ve şeffaflık ilkesini kendisine düstur edinen Gayrimenkul Danışmanı Eda Kul, sektördeki trend yatırımlar hakkında bilgi verdi. Eda Kul, "Kiralık ve yatırımlık daireler, her zaman hızlı giden bir trend, yine ticari ve yatırımlık arsalar da her zaman trendler arasında yer alıyor" dedi.
Gayrimenkul Danışmanı Eda Kul, son günlerde ivme kazanan mesleğinin inceliklerini anlattı.  Uzun yıllar ticaret ve e-ticarette uğraşan Eda Kul, birçok eğitim ve sertifika aldıktan sonra gayrimenkul danışmanlığı yapmaya başladı. Dürüstlük ve şeffaflık ilkesini kendisine düstur edinen Kul, kısa sürede alanında uzman bir isim oldu. Mesleğinin inceliklerini ve yapılması gerekenleri anlatan Eda Kul, hem alıcı ve satıcıyı mutlu etmek için doğru analizin ise şart olduğuna dikkat çekti. Gayrimenkul piyasasındaki trend yatırımlar hakkında bilgi veren Eda Kul, "Kiralık her zaman hızlı giden bir trend" yorumunu yaptı.
"ÇALIŞMAYI ÇOK SEVİYORUM"
İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yükseköğretim Bölümü'nden mezun olduğunu söyleyen Eda Kul, "Daha önceki iş hayatımda ticaret ve e-ticarette uzun yıllar çalıştım. Daha sonra bir yakınımın tavsiyesi ile ve güzel bir çevrem olduğu için emlak danışmanlığı yapmaya karar verdim.  Çalışmayı, üretmeyi çok sevdiğim için ve sürekli yeni bir şeyler öğrenip devamlı kendimi geliştirmek için bu sektörü çok sevdim. Aslında çok uzun yıllar olmadı, 5. ayımı doldurdum ama severek çalıştığım için bu mesleğin beni mutlu ettiğini fark ettim" diye konuştu.
"İKİ TARAFIN HAKLARI DA KORUNMALI"
Şu anda gayrimenkul piyasasındaki trend yatırımlar hakkında da bilgi veren Kul, "Kiralık ve yatırımlık daireler, her zaman hızlı giden bir trend, yine ticari ve yatırımlık arsalar da her zaman trendler arasında yer alıyor. Bence emlak danışmanının en büyük görevi; hem alıcı hem satıcının haklarını korumak, iki taraf için de haksız çıkar yapmamak, emsal değerlerini analiz yapıp iki tarafı da korumak ve yasal süreci en güzel şekilde yönetmektir. Bir gün gelecek ve gerçekten doğru iletişim, Güvenirlik ve adalet kazanacak. Bölgemde artık eski yapılar çok fazla olduğu için kentsel dönüşümler ön planda, merkezi konumlar ise her zaman tercih sebebidir" diye konuştu.
"DOĞRU ANALİZ ŞART"
İhtiyaçlara göre müşterilerin talebinin de değiştiğini belirten Eda Kul, müşterilere en iyi hizmeti sunmak için doğru ve şeffaf bir iletişimin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Emlak alım-satım sürecinde müşterilerin karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgi veren Kul, "Aynı konumda aynı özelliklere sahip emsal değerlendirme yapıp doğru bir fiyatlandırma çok önemli. Hem alıcı hem satıcı kazanacak şekilde analiz yapıp, iki tarafı da doğru bir şekilde yönlendirme ve en önemlisi kendimi iki tarafın yerine koyup,  'ben burayı bu fiyata alır mıydım veya satar mıydım' diye empati yapabilmek. Ancak hem satıcı hem alıcı haklarını bu kadar çok ön planda tutup, yasal süreci takip edip, şeffaf yaklaşıp, sürekli memnuniyet sağlamaya çalışıp da emlakçı ile çalışmak istememeleri bizi üzüyor. Aslında çok zor bir süreç ama işini sevince ve aşkla yapınca bazen bazı şeyleri görmezden geliyorsun" ifadelerini kullandı.
"SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ ÇOK ÖNEMLİ"
Pazarlama stratejileri hakkında da bilgi veren Kul, "İl, ilçe nüfusu, konut ihtiyacı, iş yeri sayısındaki artış ve sanayileşme artışı çok önemli kriterlerdir. Bu nedenle doğru bir pazar analizi ve pazarlama stratejisi geliştirmek gerekiyor. Yine doğru bir reklam yapmak çok önemli... Gerek branda gerek gazete, afiş, stant, broşür, el ilanı ve sosyal medya reklamları yapıp, portföyün doğru tanıtımını, en doğru ve en şeffaf şekilde yapıp müşteriyi istekleri doğrultusunda doğru şekilde yönlendirebilmek gerekiyor. Gayrimenkul satışında başarılı olmanın en önemli sırrı, bence dürüstlüktür. Hem alıcı hem satıcı haklarını koruyabilmek, vergi ve fatura işlemlerini doğru bir şekilde gerçekleştirmek çok önemli konulardır. Yine internet ve sosyal medya, emlak danışmanlığını da etkiliyor. Günümüzde internet ve sosyal medya her zaman ön planda olduğu için alıcı da satıcı da en hızlı ve kolay şekilde isteklerine ulaşabildikleri için sosyal medyadan ciddi bir araştırma yapıyorlar. O nedenle bizim mesleğimize de etkisi çok büyük" dedi.
"BU İŞE BAŞLAMADAN İNCE BİRÇOK EĞİTİM ALDIM"
Kariyerinde karşılaştığı en ilginç veya unutulmaz olayı da anlatan Eda Kul, "Bir gün bir arkadaşım, çok yüksek bir meblağ olduğu halde arsa arayışındaydı ve kendisini başka bir emlakçı ile görüştürmem. Bana daha sonra 'bu iş olacak gibi ama komisyon vermemek için seni aradan çıkarmaya da çalışabilirler' dedi. Ben de kendisine ‘olsun sorun yok, yeter ki senin istediğin gibi olsun her şey’ şeklinde cevap verdim. Arkadaşım, 'senin kalbin bu işler için fazla güzel, bence sektör değiştir ama olursa da sana söz, kimse olmasa da yanında ben senin hakkını her zaman koruyacağım' demişti. Bu olayı unutamıyorum. Yeni başlayan emlak danışmanlarına dürüst olmalarını, doğru iletişim kurmalarını, saygılı, sabırlı, azimli ve istikrarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Ben mesela bu işe başlamadan önce 1 yıl boyunca zamanımı doğru bir şekilde yönetip bir sürü sertifika aldım. Fotoğrafçılık, kişisel gelişim, liderlik eğitimi, bireysel gelişim ve kültürel farkındalık, aile ve evlilik hayatı, İngilizce alanında eğitimler aldım ve hepsinin de bana faydası oldu. Her zaman kendisini geliştirmeli ve bir şeyler öğrenmelisiniz" ifadelerini kullandı.
"BAŞARISIZ OLMAKTAN ASLA KORKMAMALISIN"
Hedeflerinden bahseden Eda Kul, "Aslında sadece kariyerimde değil kendimi bir çok alanda ve işlerde geliştirmeyi ve her yeni günde bir şeyler öğrenmeyi hedefliyorum. Sadece kariyer değil kişisel gelişim, yabancı diller, sportif faaliyetler, sanatsal faaliyetlerle de ilgilenmek istiyorum. Daha çok enstrüman çalmayı öğrenebilmek, daha çok kitap okumak ve daha çok insanın hayatına dokunabilmek istiyorum. Bence insan ilk önce kendini sevmeli kendini tanımalı ki mutlu olabilmeli... Kendini seven ve mutlu olabilen bir insan ancak karşısındakine o pozitif enerjiyi verebilir, mutluluk anlardan ibaret... Bana göre yaptığın her şeyi severek yaparsan bir çok alanda da başarılı olabilirsin. Ancak başarısız olmaktan da korkmamalısın. İnsan hatalarından ders alıp önüne bakmalı, öğrendiğin her alan, her  iş senin için yeni bir tecrübe olacak. Bir gün sana çok güzel bir şekilde geri dönecektir. Yaşadığımız hiçbir an bir daha geri gelmeyecek, hırs yapmadan ve kendini mutlu edebilecek sürekli araştırarak kendini geliştirip sürekli yeni bir şeyler öğrenip her anından keyif alıp yaptığı her işi aşkla yapmalı insan... Bu sektörde başarılı olmak için sürekli araştırıyorum. Uzun yıllardır bu sektörde olan arkadaşlarımın tecrübelerinden faydalanıyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.