Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahliye kararı, Dilan Polat'ın masum olduğunu mu söylüyor?

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra cezaevinden tahliye oldu. Avukat Yıldırım, tahliye kararının detaylarını ve Polat'ın durumunu açıkladı. Mahkeme, Polat'ın lehine olduğuna karar verdi ve beraat ihtimali belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Tahliye kararı, Dilan Polat'ın masum olduğunu mu söylüyor?

Dilan Polat nasıl tahliye oldu?
Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye oldu. Peki bu tahliye kararı ne anlama geliyor, Dilan Polat beraat edecek mi? Avukat Kesver Yıldırım, tahliye kararının detaylarını ve ne anlama geldiğini anlattı.
İstanbul'da, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından hakkında açılan dava kapsamında tahliyesine karar verilen Dilan Polat cezaevinden çıktı. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, aralarında Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da olduğu 5 tutuklu sanık hakkında 9 Ağustos'ta yaptığı aylık tutukluk incelemesinde tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Avukat Kevser Yıldırım, Dilan Polat hakkında verilen tahliye kararının ne anlama geldiğini açıkladı.
TÜM DELİLLER VE RAPORLARA BAKILDI
Avukat Yıldırım, "Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesine tutukluluğa itiraz dilekçesi ile talebi değerlendiren mahkeme, sanık Polat'ın üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, atılı suçlar için kanunda öngörülen hapis cezasının alt ve üst sınırları, dosya kapsamındaki mevcut deliller ve alınan ifadelerle MASAK tarafından hazırlanan rapor içeriği karşısında, atılı suçların vasfının sanık lehine değişmesi ihtimali bulunduğunu belirterek tahliye kararı verdiği kamuya yansımıştır" diye konuştu.
"DİLAN POLAT'IN LEHİNE"
"Mahkemenin tahliye kararı gerekçesi, Dilan Polat dosyasında yapılan araştırmalar ve toplanan belgelerin Dilan Polat'ın lehine olduğunu göstermektedir" diyen Avukat Yıldırım, "Çünkü mahkeme suç vasfının değişme ihtimali olduğunu ve Dilan Polat’ın tutuklu kaldığı sürenin Dilan Polat’a verilebilecek cezanın alt ve üst sınırı dikkate alındığında tahliyesinin gerekli olduğunu belirtmektedir. Bu karar Dilan Polat aleyhine hazırlanan iddianamedeki suçlardan beraat edebileceğini, vasıf olarak cezası daha az suçtan ceza alabilme ihtimali olduğunu belirtmektedir" ifadelerini kullandı.
"BERAAT İÇİN AÇIK KAPI NİTELİĞİNDE"
Dilan Polat’ın tutuklanmasına sebep olan ve ağır cezayı gerektiren suçlar yönünden mahkemenin, Dilan Polat’ın ceza almayacağı kanaatine vardığını ifade eden Avukat Kevser Yıldırım, "Dilan Polat lehine verilen tahliye kararı gerekçesi, onun üzerine atılı ağır cezayı gerektiren suçlardan ceza almama gerektiğine dair mahkeme kanaatini göstermektedir. Bu karar Dilan Polat tarafından işlendiği iddia edilen suçlara dair Dilan Polat’ın beraat edebileceğine dair açık kapı niteliğindedir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.